slider

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Άμεση παύση της δικαστικής δίωξης των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών στην Πρέβεζα


Καταδικάζουμε απερίφραστα την δικαστική δίωξη σε βάρος των τριών αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών στην Πρέβεζα, ανάμεσά τους και μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Πρέβεζας. Η δίωξη αυτή είναι μία από τις πολλές της “βιομηχανίας διώξεων” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών: Αθήνα, Άργος, Λάρισα, Θεσσαλονίκη όπου νέα προκαταρκτική – η 3η, ξεκίνησε ήδη με την κλήση αγωνιστών σε απολογία, ενώ είναι στα σκαριά άλλες δύο.

Στους αγωνιστές του κινήματος αποδίδονται κατηγορίες για μια σειρά από αδικήματα, απλά και μόνο γιατί όπως και εκατοντάδες άλλοι πολίτες σε όλη τη χώρα υπεράσπισαν το λαϊκό δικαίωμα στην κατοικία, απέναντι στη λεηλασία που ασκούν οι τράπεζες. Λεηλασία που ετοιμάζεται να ασκήσει και το κράτος για χρέη πάνω από 500 ευρώ από δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια.

Η εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών από τις 28/2/2018 απέδειξε περίτρανα ότι στο στόχαστρο των τραπεζών βρίσκονται σπίτια, χωράφια, μαγαζιά μικρής αξίας για μικρά χρέη. Τα ασύστολα ψεύδη κυβέρνησης, μεγαλοσυμβολαιογράφων και των εξυπηρετητών των τραπεζών στα ΜΜΕ δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, που θα αποκαλύπτει όλο και περισσότερο το σκληρό αντιλαϊκό της πρόσωπο στο επόμενο διάστημα.

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής κυβέρνησης-Ε.Ε.-τραπεζών για την κοινωνική πλειοψηφία δεν υπάρχει άλλος εναλλακτικός δρόμος παρά ο αποφασιστικός αγώνας για την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και την πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Γι' αυτό είμαστε στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας, δυναμώνοντας τον αγώνα για την επίτευξη των στόχων του κινήματος. Απαιτούμε:  

-- Την άμεση παύση της δικαστικής δίωξης κατά των αγωνιστών στην Πρέβεζα.
--Την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, με την καθιέρωση του ακατάσχετου της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών προς τράπεζες και κράτους.
 

Απρίλιος 2018 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΣΑ