slider

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

ΣΥ.Σ.Α.: Σταθεροί στον αγώνα μας ενάντια στους πλειστηριασμούς από τράπεζες και κράτος, της κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών



Τρίτη 9/1, αργά το απόγευμα, εκδόθηκε Δελτίο Τύπου του ΔΣ του Συμβ/κού συλλόγου Αθήνας - Πειραιά για αναστολή των πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία "από αύριο μέχρι και 31/1/2018".

Σύμφωνα με το κείμενο, που υπογράφει ο Ρούσκας, συνομιλητής των "θεσμών" και "λαγός" των κυβερνητικών αποφάσεων για την αρπαγή κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών - εφαρμογή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και ιδιώνυμο νέου τύπου για τους αγωνιστές/στριες του κινήματος κατά των πλειστηριασμών κατοικίας και περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών, η αναστολή "σχετίζεται με την εν εξελίξει νομοθετική διαδικασία εκσυγχρονισμού της διεξαγωγής των πλειστηριασμών. Μια νομοθετική διαδικασία που κρίνεται κατεπείγουσα, ενόψει της ολοκλήρωσης της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος".

Με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο των 600 σελίδων με 50 προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, που θα "διαβάσουν" και θα ψηφίσουν, τουλάχιστον οι κυβερνητικοί βουλευτές, μέσα σε 4-5 ημέρες, ο "εκσυγχρονισμός" της διεξαγωγής πλειστηριασμών περιλαμβάνει:

- επέκταση των ηλεκτρονικών και για οφειλές πάνω από 500 ευρώ σε εφορία καθώς και στα ασφαλιστικά ταμεία,

- αυστηρότερα κριτήρια για την προσφυγή και ένταξη στο "ν. Κατσέλη - Σταθάκη", όπως τον αποκαλούν οι κυβερνητικοί ιδιοκτήτες των αντιλαϊκών αλλαγών του 2015 στον αρχικό νόμο.

Δεν είναι γνωστό αν στο πολυνομοσχέδιο ή στις υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν άμεσα για τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης, επιδιώκεται να περιληφθεί και το ζήτημα της άρσης της τοπικότητας των συμβολαιογράφων, για να γίνονται οι πλειστηριασμοί "έστω και από 1 μόνο συμβολαιογράφο πανελλαδικά, αν χρειαστεί", σύμφωνα με δήλωση στελέχους των "θεσμών" ( αν τον προσλάβει και το ΥΠΡΟΠΟ και τους κάνει στη ΓΑΔΑ, ακόμα καλύτερα).

Η αναστολή κρύβει, στην πραγματικότητα, άλλους λόγους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί για μια εικόνα "κοινωνικής νηνεμίας" σε σχέση με την πιστή πολιτική της στις απαιτήσεις ΕΕ - ΔΝΤ - ΣΕΒ και λοιπών. Κτυπάει το δικαίωμα στην απεργία και ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ την διευκολύνουν μη προκηρύσσοντας ούτε 24ωρη τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.

Το ανεξάρτητο από γραφειοκρατικούς - φιλοκυβερνητικούς μηχανισμούς, κίνημα κατά των πλειστηριασμών δεν συναινεί στην πολιτική της, δηλώνει αποφασισμένο να υπερασπιστεί την κατοικία και περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών, δεν υποχωρεί μπροστά στο ιδιώνυμο και καλεί κινητοποιήσεις στα ειρηνοδικεία. Το επιχείρημα "αν η κοινωνία ήταν αντίθετη στην πολιτική μας, θα έβγαινε στους δρόμους", χάνει την ισχύ του. Εμείς δεν αναστέλλουμε τον αγώνα μας. Την Τετάρτη 10/1 θα είμαστε στα ειρηνοδικεία, διαδηλώνοντας για: 

- Να μην πέσει κανένα σπίτι λαϊκού νοικοκυριού στα χέρια τραπεζών και κράτους. Να ακυρώσουμε την πολιτική αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. 

- Να καταργηθεί το ιδιώνυμο για τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς.

- Να σταματήσει η διαρκής, εξοντωντική φορολογία και η βία των ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε λογαριασμούς των λαϊκών στρωμάτων, την ίδια στιγμή που οι μεγαλοεπιχειρηματίες εξασφαλίζουν προκλητικές παροχές.

Καλούμε σε κάθε δράση της πολύμορφης μάχης που δίνουν τα ταξικά σωματεία για απεργία την Παρασκευή 12 Γενάρη. Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων και διαδηλώσεων μέχρι και την ημέρα της ψήφισης.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ