slider

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Για τους πλειστηριασμούς και το όργιο του ψεύδους που καταρρέει


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ψάχοντας ακόμη μια φορά ένα "κοινωνικά ευαίσθητο" πολιτικό αφήγημα για την πολιτική που εφαρμόζει στο ζήτημα των πλειστηριασμών, επιδίδεται σε ένα όργιο ψεύδους σχετικά με το ποιας αξίας ακίνητα εκπλειστηριάζονται καθώς και τους νόμους της που δήθεν "προστατεύουν" τη λαϊκή κατοικία (αν την προστάτευαν δεν θα χρειαζόταν να διοχετεύει το ψέμμα περί άτυπης συμφωνίας με τις τράπεζες για το όριο των 300.000 ευρώ).

Κυβέρνηση και ο ένθερμος αρωγός των ΜΜ"Ε", επιδιώκουν να σπείρουν τη σύγχυση και να παραπλανήσουν την κοινωνία, να κατασυκοφαντήσουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας για να δικαιολογήσουν και τη "νομιμότητα" της καταστολής και της βίας που εξαπολύεται εναντίον του. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως είναι αποκαλυπτικά της ενορχηστρωμένης καμπάνιας του ψεύδους και της αγυρτείας. Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα "Δρόμος ανοιχτός" τους πίνακες σχετικού δημοσιεύματος (7/12/2017, http://www.dromosanoixtos.gr ).



Τον στόχο τους τον γνωρίζουμε. Να απαλλαγούν οι τράπεζες από τα “βαρίδια” των δανείων, για άλλη μια φορά στις πλάτες του λαού που πληρώνει σκληρά τα 233 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ανακεφαλαιοποιήσεών τους, αλλά και να βάλουν χέρι σε ό,τι απέμεινε από τη λαϊκή περιουσία.

Το σχέδιο τους είναι ξεκάθαρο. Επιδιώκουν να προχωρήσουν σε 120.000 πλειστηριασμούς στην επόμενη τριετία. με πολύ πιο εύκολο, γρήγορο και προσοδοφόρο για τις τράπεζες τρόπο, εφαρμόζοντας το σύστημα των ηλεκτρονικών και ταυτόχρονα κτυπώντας το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που εξαπλώνεται και έχει σταθεί εμπόδιο μέχρι σήμερα. 

Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και μέσα από το πανελλαδικό συντονισμό μας, στείλαμε από την αρχή (και καθημερινά θα το επιβεβαιώνουμε) μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση: Με όποιον τρόπο και όπου κι αν προσπαθήσουν να κάνουν πλειστηριασμούς λαϊκού σπιτιού και περιουσίας, στα Ειρηνοδικεία ή ηλεκτρονικά στα συμβολαιογραφικά γραφεία, θα μας βρουν μπροστά τους! Όπως μέχρι τώρα στα Ειρηνοδικεία, έτσι και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα μείνουν στα χαρτιά!