slider

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Δυναμική η πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στους πλειστηριασμούς (βίντεο)

Παντιέρα

Με μαζική συμμετοχή, παρά την βροχή, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 4/11 η πανελλαδική κινητοποίηση κατά των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Στα προπύλαια συγκεντρώθηκαν συλλογικότητες κατά των πλειστηριασμών από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τα Γιαννιτσά, τις Σέρρες, την Ξάνθη, την Θεσσαλία, την Πελοπόννησο, την Μακεδονία, το Αγρίνιο και άλλες περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, ο συντονισμός συλλογικοτήτων Αττικής, η Επιτροπής Πρωτοβουλίας κατά των Πλειστηριασμών, επιτροπές και πρωτοβουλίες από πολλά μέρη της Αττικής, όπως η Κηφισιά, το Περιστέρι, η Νέα Σμύρνη, ο Βύρωνας, τα Σεπόλια, το Πέραμα, το Κεραστίνι, η Νέα Ιωνία, το Χαλάνδρι, του Γκύζη, το Αιγάλεω, οι Πολίτες κατά των Πλειστηριασμών στα Μεσόγεια κ.ά. Στην κινητοποίηση καλούσαν επίσης σωματεία και εργατικές συλλογικότητες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν ακόμη με πανό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΛΑΕ το ΕΕΚ, η ΟΡΜΑ κ.ά.

Από τα προπύλαια η συγκέντρωση κατευθύνθηκε προς την ομόνοια και στην συνέχεια πέρασε μέσα από το εμπορικό της Αθήνας και μέσω της Ερμού έφτασε στο σύνταγμα. Οι διαδηλωτές φωνάζουν «Κυβέρνηση ΕΕ κοράκια τραπεζίτες τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες», «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Τσίπρα, τραπεζίτες ακούστε το καλά, οι πλειστηριασμοί σας θα μείνουν στα χαρτιά». Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν αυτή στην οποία η διαδήλωση ενώθηκε με τους πρόσφυγες που κάνουν απεργία πείνας έξω από την Βουλή. Μετά τη λήξη της κινητοποίησης, πραγματοποιείται Πανελλαδική Συνέλευση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ. Δείτε στιγμιότυπα από την διαδήλωση στα πέντε βίντεο που ακολουθούν: