slider

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Αλληλεγγύη στο φυλακισμένο αγωνιστή κατά των διοδίων, Στράτο Δασκαρόλη





πηγή: pandiera.gr

Πρωτοφανής διαδήλωση στήριξης του Στράτου Δασκαρόλη
Ανταπόκριση από την Καλαμάτα

Αυτοί που έστρεψαν το νόμο-τσεκούρι του Βορίδη κατά των αγωνιστών του κινήματος ενάντια στα διόδια, ενός κινήματος το οποίο καπηλεύτηκαν για να ανέβουν στα κυβερνητικά έδρανα, αυτοί που ποινικοποιούν όχι μόνο τους αγώνες αλλά και την ίδια τη φτώχεια, πήραν σήμερα μια ηχηρή απάντηση από τη μαζικότατη συγκέντρωση και πορεία της Καλαμάτας. Την εκδήλωση διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Στήριξης στον Στράτο Δασκαρόλη. Στη συγκέντρωση της πλατείας 23ης Μαρτίου της πόλης συμμετείχαν περίπου 500 άτομα.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στη γωνία Αριστομένους και Β. Γεωργίου, όπου θυροκολλήθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης το οποίο παρατίθεται στη συνέχεια. Δεν εμφανίστηκε να το παραλάβει κανένα πολιτικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρά μόνο μία αποσπασμένη υπάλληλος. Η αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων που ανέβηκε στα γραφεία, χαρακτήρισε προκλητικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κρατάει αλώβητο όλο το απαράδεκτο νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, το νόμο Βορίδη, τις απαράδεκτες αποικιοκρατικές συμβάσεις για τα διόδια, την παραχώρηση δηλαδή των αυτοκινητοδρόμων στο μεγάλο κεφάλαιο.

Της είπαν να διαβιβάσει ότι ο αγώνας που κάνει ο Στράτος σήμερα βρίσκει τεράστια ανταπόκριση και αλληλεγγύη, όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά σε όλη την Ελλάδα. Κι αυτό γιατί ο κόσμος βλέπει στο πρόσωπο του Στράτου την ποινικοποίηση όχι μόνο των αγώνων αλλά και της φτώχειας. Βλέπει στο πρόσωπο του Στράτου το δικό του πρόσωπο που αύριο θα αδυνατεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς σε ΔΕΚΟ, σε ΕΝΦΙΑ, σε ΕΦΚΑ κλπ. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απαράδεκτο, προσέθεσαν επίσης, διότι σ’ αυτούς τους αγώνες συμμετείχε το μισό υπουργικό συμβούλιο, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, κάτι που, ως φαίνεται, το έκαναν για ψηφοθηρικούς λόγους. Όσοι συνεχίζουν σήμερα είναι στα κρατητήρια ενώ αυτοί στις ζεστές καρέκλες της εξουσίας.

Στη συνέχεια κάποιοι από τους συγκεντρωμένους μεταβήκανε στα κρατητήρια όπου έκαναν μαζικό επισκεπτήριο στον κρατούμενο αγωνιστή. Ο ίδιος ήταν συγκινημένος και χαρούμενος με το κίνημα αλληλεγγύης και είπε ότι μόλις βγει, ξανά όλοι μαζί στους αγώνες. Στη διάρκεια της διαδήλωσης ακούστηκαν πολλά συνθήματα, μεταξύ των οποίων και τα εξής: «Λευτεριά στο Δασκαρόλη», «Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή, αγώνας, ρήξη, ανατροπή», «Το πάθος για τη λευτεριά, είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη» κ.ά.

Την Κυριακή 8/10 το απόγευμα διοργανώνεται σύσκεψη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για να διευρυνθεί και να προγραμματίσει περαιτέρω ενέργειες.


Το Ψήφισμα της Συγκέντρωσης: 

Εμείς που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, στην πλατεία 23ης Μαρτίου, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Στήριξης στον Στράτο Δασκαρόλη, καταγγέλλουμε την άδικη και επί της ουσίας παράνομη κράτησή του στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καλαμάτας για 9 μέρες. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον αγώνα του Στράτου, που αγωνίζεται ενάντια στο νομικό πλαίσιο που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες και υπερασπίζεται το Σύνταγμα και τη δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών να κινούνται ελεύθερα στη χώρα μας.

Τονίζουμε ότι ο Στράτος Δασκαρόλης είναι παράδειγμα ανυπακοής, αντίστασης, αξιοπρέπειας και ελπίδας, διότι αγωνίζεται ενάντια στους παράνομους μνημονιακούς νόμους και αρνήθηκε να πληρώσει τα εξοντωτικά διόδια – χαράτσια, τα οποία έχουν ορίσει οι αποικιακές συμφωνίες με τους μεγαλοεργολάβους.


Απαιτούμε: 

1) ΝΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΑΣΚΑΡΟΛΗΣ
2) Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων
3) Κατάργηση όλων των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε ο Στράτος Δασκαρόλης
4) Να σταματήσουν οι διώξεις όλων των αγωνιστών για ανυπακοή στους παράνομους μνημονιακούς νόμους
5) Να καταργηθούν τα διόδια και οι αποικιακές συμβάσεις με τους μεγαλοεργολάβους.


#########################################

Ομάδα Στήριξης του Στράτου Δασκαρόλη
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ / ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Στράτος Δασκαρόλης κρατείται για πέμπτη συνεχή μέρα στα κρατητήρια της Καλαμάτας. Το έγκλημά του ήταν ότι δεν υπάκουσε στους μνημονιακούς νόμους και την καταπάτηση του Συντάγματος και διεκδίκησε το δικαίωμα του για ελεύθερη κυκλοφορία στις εθνικές οδούς που έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό. Τα απαράδεκτα υψηλά διόδια που έχουν επιβληθεί από τις μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας αφαιρούν από τους ανέργους, όπως ο Στράτος Δασκαρόλης, το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης και αναιρούν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ισότητα των πολιτών. Το θρασύδειλο σύστημα έδειξε την σκληρότητά του απέναντι στον άνεργο αγωνιστή για να συνετίσει όλους μας και να μην τολμήσουμε να δείξουμε ανυπακοή στα κελεύσματα του.

Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε αλληλέγγυοι με κάθε μέσο στο Στράτο και σε κάθε δημοκράτη πατριώτη που θα δείξει ανυπακοή στο σύστημα και τα μνημόνια. Απαιτούμε να απελευθερωθεί αμέσως.

Ζητάμε από:

Tον πρωθυπουργό, που ενεθάρρυνε την άρνηση των πολιτών να πληρώνουν διόδια προεκλογικά, να πάρει θέση γιατί διόδια αριστερά και δεξιά δεν υπάρχουν. Υπάρχει μόνο η καταλήστευση του ελληνικού λαού προς όφελος των μεγαλοκατασκευαστών. Δεν ανεχόμαστε να καταδικάζονται μόνο οι φυσικοί αυτουργοί, όταν οι ηθικοί αυτουργοί γίνονται πρωθυπουργοί ενώ σύμφωνα με το νόμο πρέπει να δικάζονται ως συναυτουργοί.

Οργανώσεις και ομάδες πολιτών που αντιστέκονται στην λαίλαπα των μνημονίων να υπογράψουν την έκκληση / ψήφισμά μας και έτσι να δυναμώσουν τη φωνή όλων μας, στέλνοντάς μας μήνυμα στην διεύθυνση omadastiriksis2017@gmail.com αναφέροντας το όνομα της ομάδας/οργάνωσής τους ώστε να τους συμπεριλάβουμε στο ψήφισμα.

Όλους τους αλληλέγγυους πολίτες να καλέσουν στα παρακάτω τηλέφωνα και να στείλουν μαζικά μηνύματα στο γραφείο του Πρωθυπουργού και το Υπουργείο Δικαιοσύνης απαιτώντας την άμεση απελευθέρωση του Στράτου αλλά και τη διαγραφή των απάνθρωπων προστίμων που εξαθλιώνουν έναν άνεργο συμπολίτη μας.

Ας αναλογιστούμε όλοι μας ότι ο Στράτος είναι από τους πρώτους πολίτες που καταδικάζεται για πρόστιμα που δεν έχει πληρώσει στα διόδια και ο μοναδικός που διάλεξε να πάει φυλακή αντί να πληρώσει τα παράνομα πρόστιμα. Ο Στράτος παλεύει για την ελεύθερη και ανεμπόδιστη μετακίνησή μας σε ασφαλείς, χιλιοπληρωμένους από τους Έλληνες πολίτες, δρόμους. Η ελεύθερη μετακίνηση όλων των πολιτών σε δρόμους που είναι ασφαλείς είναι αγαθό, όπως είναι η δωρεάν παιδεία και υγεία, το νερό και ο ηλεκτρισμός. Σήμερα είναι στη φυλακή ο Στράτος, αύριο θα είμαστε χιλιάδες.

#########################################



########################################

Δελτίο τύπου Ενεργών Άνεργων 

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΝΕΡΓΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΙΟΔΙΑ - Αυτό είναι το πρόσωπο της σύγχρονης βαρβαρότητας, του καθεστώτος της φτώχειας και της κοινωνικής εξαθλίωσης

Ο 47χρονος Σ.Δ., άνεργος, δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πληρώσει τα διόδια και συνεπώς χρεώθηκε πρόστιμο, το οποίο και πάλι αδυνατούσε να αποπληρώσει. Αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε 42 μέρες φυλάκιση. Ο ίδιος πριν την καταδίκη του δήλωσε σε ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία τον έφερε η συγκεκριμένη περιπέτεια και ζήτησε την στήριξη όλων μας.

Η συγκεκριμένη καταδίκη φανερώνει την υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία συνεχίζει με τις αντιδραστικές πολιτικές της να περιθωριοποιεί συνεχώς τους ανέργους και να τους οδηγεί στην πλήρη οικονομική, ψυχολογική και κοινωνική εξαθλίωση.Την ίδια στιγμή που χαρίζονται τεράστια χρέη σε μεγαλοεπιχειρηματίες και μεγαλοφειλέτες, κράτος και δικαστές κυνηγούν και φυλακίζουν έναν συμπολίτη μας ακριβώς γιατί είναι άνεργος. Τον καταδικάζουν γιατί δεν χρυσοπλήρωσε τα διόδια στις ιδιωτικές εταιρίες και τους μεγαλοεργολάβους που λυμαίνονται το δημόσιο οδικό δίκτυο. 

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να μας πείσουν πως φταίμε εμείς που είμαστε άνεργοι και δεν έχουμε ούτε τα προς το ζην και όχι τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις που τα εφαρμόζουν κατα γράμμα. Οι ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο, καταδικάζουμε την απόφαση του δικαστηρίου και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ του.

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ!

Καλούμε όλους τους ανέργους να οργανωθούμε σε μαζικές επιτροπές και να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει. Δε θα βολευτούμε στη μισή ζωή και τη φτώχεια που μας επιβάλλουν! Να παλέψουμε άμεσα για: 
  • ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ 
  • ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ 
  • ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ
  • ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ 
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ 
  • ΚΑΝΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ