slider

Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς για το χρέος και τις εξελίξεις στο Eurogroup

Χρέος: Για 63 χρόνια αργότερα αναβάλλεται η γραβάτα! 

Παρά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού τις παραμονές της ψήφισης του 4ου μνημονίου στη βουλή, χρόνος που αποκαλύπτει και τα κίνητρά του, ότι «ίσως να αναγκαστεί να βάλει γραβάτα» επειδή στο Eurogroup του Μαΐου η απόφαση για το χρέος θα ήταν πιθανότατα πολύ ευνοϊκή, η συνέχεια έδειξε το ακριβώς αντίθετο. 

Πήραμε το πιο κάτω μήνυμα από την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς και αναδημοσιεύουμε:


 "Δείτε εδώ μια ολοκληρωμένη ανάλυση της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς για το ζήτημα του χρέους, τα σενάρια που παίζουν στο Eurogroup, τις δραματικές επιπτώσεις τους ακόμα και με τις δικές τους ψεύτικα "αισιόδοξες" προβλέψεις, τα όρια της διαπραγμάτευσης και τις προοπτικές που ανοίγονται.

 Η κατάρρευση του κυβερνητικού αφηγήματος (αλλά και του αφηγήματος ολόκληρου του συστημικού μπλοκ) για κάποιου είδους διευθέτηση του χρέους που θα το κάνει βιώσιμο ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και έξοδος από την κρίση, είναι σήμερα η κρίσιμη προϋπόθεση για τον απεγκλωβισμό των συνειδήσεων από τις συστημικές πολιτικές, και την αναζήτηση λύσεων έξω από τα κυρίαρχα πλαίσια. Η αριστερά και το κίνημα οφείλει να πρωτοστατήσει στην αποκάλυψη αυτή, εγκαίρως και με επιχειρήματα. "