slider

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3, 6 μμ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Την Κυριακή 6 μμ στο αμφιθέατρο Στουρνάρη 73-75 θα γίνει η εκδήλωση των φορέων για την ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα προειδοποιητικής Λαϊκής Στάσης Πληρωμών.


Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

ΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

Από τη Συνέλευση Προέδρων της ΟΛΜΕ στις 23/2/2013
ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙΟΥ - ΦΥΛΗΣ

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ,
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013

Τα χαράτσια και η φοροληστεία, που επιβάλλονται από την τρόικα του εσωτερικού και του εξωτερικού σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, συνδυάζονται  με την ανεργία και τις απολύσεις, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών μαζί με τη συνεχή και σκόπιμη απαξίωσή τους. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωσή τους.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Νέα συνάντηση συντονισμού των συλλογικοτήτων θα γίνει την Παρασκευή 22/3/2013 ώρα 6 μμ, στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Ερμού & Κορνάρου 2, για την οργάνωση κοινών δράσεων στήριξης της Λαϊκής Στάσης Πληρωμών τον Απρίλη.

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ



1.   Παρασκευή 22/3 6 μμ συνάντηση συντονισμού των συνελεύσεων, επιτροπών κατοίκων κλπ
2.   Δευτέρα 25/3 παρέμβαση στις παρελάσεις
3.   Πέμπτη 28/3 παρέμβαση στις εφορίες
4.   Σαββάτο 30/3 συνέλευση του συντονισμού α'βάθμιων σωματείων που καλούν επιτροπές και πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια
5. Κυριακή 31/3 συνέλευση των συλλογικοτήτων γειτονιών με κάλεσμα και σε εργατικά σωματεία, συλλόγους, εργατικές λέσχες και άλλες συλλογικότητες) για ανακήρυξη του Απρίλη σε μήνα Λαϊκής Στάσης Πληρωμών
6.   Κυριακή 7/4 6 μμ συγκέντρωση παλλαϊκή – πανεργατική σωματείων και συλλογικοτήτων γειτονιάς που έχει πλαίσιο ενάντια και στη φοροληστεία και στις αυξήσεις τιμών στα κοινωνικά αγαθά στην Αθήνα . Προσπάθεια να οργανωθεί και σε άλλες πόλεις με αντίστοιχο περιεχόμενο.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΙΣ 20/3/2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ














Η κάλυψη της συνέντευξης από την Εφημερίδα των συντακτών εδώ, από το Βαθύ Κόκκινο εδώ, από την Αυγή εδώ, από την Ελευθεροτυπία εδώ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη  συλλογικότητες - επιτροπές - συνελεύσεις - σωματεία που προγραμματίζουμε προειδοποιητική λαϊκή στάση πληρωμών τον μήνα Απρίλιο διοργανώνουμε συνέντευξη τύπου.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου και ώρα 11:00 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ο.Λ.ΜΕ. (Κορνάρου 2 και Ερμού Αθήνα). Στην συνέντευξη τύπου θα παρουσιάσουμε την πρόταση μας για λαϊκή στάση πληρωμών τον μήνα Απρίλιο και τις δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουμε αποφασίσει. Αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση.

Σας επισυνάπτουμε την αφίσα, το κείμενο και ένα κάλεσμα που έχουμε βγάλει.


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ – ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ – ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ – ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ


http://laikistasipliromon.wordpress.com                           laikistasipliromon@gmail.com

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ




Προς
Κάθε εργατική ομοσπονδία, σωματείο, επιτροπή, πρωτοβουλία, συνέλευση
που αντιτίθεται στα χαράτσια και στην αντιλαϊκή φοροληστεία


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΕ ΜΗΝΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 31/3/2013

Τα χαράτσια και οι φόροι που επιβάλλονται από την κυβέρνηση και την τρόικα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, σε συνδυασμό με την ανεργία, την περικοπή μισθών και συντάξεων, τις αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας όχι μόνο να μη μπορούν να πληρώσουν τους φόρους, αλλά να μην έχουν ούτε τα απαραίτητα για την επιβίωση.
Αυτή η κατάσταση χρειάζεται να πάρει τέλος, πριν οδηγηθούμε σε ολοκληρωτική πείνα και εξαθλίωση. Προϋπόθεση είναι όλοι οι φορείς που αντιτίθενται σε αυτή την πολιτική να συντονίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, για να έχουμε πιο άμεσα ανατροπή αυτής της πολιτικής, για να διώξουμε αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ,  κυβερνήσεις, τρόικα και όλους όσους μας εκμεταλλεύονται.
Για αυτό σας προτείνουμε να στηρίξετε με απόφαση του φορέα σας, αλλά και με ενημέρωση, κινητοποίηση και με στήριξη των μελών σας, την ανακήρυξη του Απρίλη 2013 σε μήνα λαϊκής στάσης πληρωμών. Με αυτή την πρωτοβουλία να εκφραστεί η αντίθεση, η διαμαρτυρία, η διάθεση του λαού να μπει φρένο στα αντιλαϊκά μέτρα. Ο μήνας Μάρτης να είναι μήνας καμπάνιας και κινητοποιήσεων για τη στήριξη της πρωτοβουλίας.
Σας καλούμε την Κυριακή 31/3/2013, στις 6 μμ στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Στουρνάρη 73-75, σε ανοικτή συνάντηση ανακήρυξης του Απρίλη σε μήνα Λαϊκής Στάσης Πληρωμών.

Για περισσότερους πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιο laikistasipliromon.wordpress.com και για ενημέρωση μας σε σχέση με την απόφαση παρακαλούμε ενημερώστε μας στο laikistasipliromon@gmail.com.


Συντονισμός συλλογικοτήτων

"ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ"

                     e-mail : epitropi3den@gmail.com,    ιστολόγιο : http://epitropi3den.blogspot.gr

Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 10/3 ώρα 6 μμ

Νέα συνάντηση συλλογικοτήτων για το συντονισμό των κοινών δράσεων στον αγώνα ενάντια στη φοροληστεία και στα αντιλαϊκά μέτρα θα γίνει την Κυριακή 10/3 ώρα 6 μμ στα γραφεία της ΟΛΜΕ, Ερμού και Κορνάρου 2 στον 6ο όροφο.