slider

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 19/4


Την Πέμπτη 19 / 04 / 12 έγινε συνάντηση των συλλογικοτήτων  που παλεύουν ενάντια στα μέτρα, τα χαράτσια, τα διόδια. Συμμετείχαν από περιοχές:  Ανοικτή Πρωτοβουλία φορέων και κατοίκων Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια, Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς ενάντια στα μέτρα ΔΝΤ, Ε.Ε., κυβέρνησης, Επιτροπή Αγώνα Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, Επιτροπή Κατοίκων Αμπελοκήπων ενάντια στα χαράτσια, Επιτροπή Αγώνα Αγ. Βαρβάρας, Επιτροπή Κατοίκων δήμου Ωρωπού ενάντια στα χαράτσια, Ζωγραφιώτες ενάντια στα μέτρα, Νέα Αυτοδιοικητική Μαχητική Ανατροπή Σαλαμίνας, Κάτοικοι και φορείς της 6ης δημοτικής κοινότητας ενάντια στα χαράτσια.
Επίσης συμμετείχαν από τις συλλογικότητες : α.  Δεν χρωστάμε, Δεν πουλάμε, Δεν πληρώνουμε-επιτροπή σωματείων, κινήσεων,συνελεύσεων, β. ΑΛληλεγγύη ΑΝΥπακοή Ανατροπή μαχητές των δρόμων, (ΑΛ.ΑΝΥ.Α.), γ. Συντονιστική επιτροπή ΒΑ Αττικής ενάντια στα διόδια, δ. Δεν πληρώνω -επιτροπές αγώνα.

 Στην αρχή έγινε ενημέρωση από την κινητοποίηση στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών στις 06/04/12 και τη συνάντηση με το διευθυντή της ΔΕΗ κ. Ζερβό και κάποιες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματά της.

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΠΗΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ποιο είναι το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι κίνημα αντίστασης, αλληλεγγύης  και ανατροπής των σχεδιασμών που αποβλέπουν στην  κοινωνική μας ισοπέδωση, με αγώνες που δίνουν καθημερινά εκατοντάδες ανεξάρτητες συλλογικότητες, λαϊκές συνελεύσεις, σωματεία βάσης, εργατικά σχήματα, επιτροπές αγώνα, πρωτοβουλίες. Δεν έχει ιδιοκτήτες, αποκλειστικότητα αντιπροσώπευσης, κεντρική οργάνωση ή ένα μοναδικό φορέα εκπροσώπησής του. Ανήκει σε όλες τις συλλογικότητες  που αναπτύσσουν δράσεις είτε ενάντια στα χαράτσια, είτε ενάντια στα διόδια, είτε ενάντια στην κάθε είδους και μορφής εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών-υπηρεσιών και αναφέρουν ή αναφέρονται ή έχουν συστατικό του τίτλου τους τον επιθετικό προσδιορισμό ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Καμία οργάνωση ή συλλογικότητα δεν εκπροσωπεί  αποκλειστικά ή ακόμη περισσότερο δεν έχει καμία ιδιοκτησία στην «πατρότητα» της ιδέας ή την εκπροσώπησή της. Η μονοπώληση από οποιονδήποτε της κινηματικής πραγματικότητας όσων εκφράστηκαν, εκφράζονται και παλεύουν σε αυτή την κατεύθυνση είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ το κίνημα στις εκλογές;

Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ αποτελεί κατάκτηση των αγωνιζόμενων από τα κάτω με διαφορετικές συλλογικότητες και επιτροπές και  πέραν της οριζόντιας επικοινωνίας και του επιμέρους συντονισμού σε δράσεις, δεν έχει ενιαία δομή, οργάνωση και συνολικό πρόγραμμα. Συνενώνει ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες που συναντούνται στην άρνηση αυτής της πολιτικής, και στον αγώνα αντίστασης στις αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντικοινωνικές πολιτικές που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις και οι πλουτοκράτες.  Είναι το αποτέλεσμα της άρνησης μιας ολόκληρης κοινωνίας να αποδεχτεί την ισοπέδωσή της.



Η αυθαίρετη απόφαση μιας συλλογικότητας (oxidiodia.gr) να ανακοινώσει κάθοδο στις εκλογές με τον τίτλο «ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»,  δηλώνοντας ότι το εκπροσωπεί, όχι μόνο μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους, αλλά την καταδικάζουμε ως μια απόπειρα καπηλείας και εκμετάλλευσης  των κοινών αγώνων ανυπακοής στα μέτρα κυβέρνησης και τρόικας που έδωσαν και δίνουν όλες οι μαχόμενες συλλογικότητες για να ανατραπεί αυτή η πολιτική και όσοι την υπηρετούν και τη στηρίζουν.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

1.  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – Επιτροπές αγώνα http://denplirono.wordpress.com/

2.  ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ- ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων http://epitropi3den.blogspot.com

3.  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ http://diodiastop.blogspot.com/


4.  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΛ.ΑΝΥ.Α. Μαχητές των δρόμων http://oianentaxtoi.blogspot.com/

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/4

Την Πέμπτη 19/4 ώρα 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στα χαράτσια για να αποτιμήσουν τη συγκέντρωση στις 6/4 στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών και να προγραμματίσουν τις κοινές δράσεις το επόμενο διάστημα
Η συνάντηση αποφασίστηκε στη συγκέντρωση στις 6/4  και θα γίνει στα γραφεία του ΕΚΑ Γ. Σεπτεμβρίου 48 και Μάρνης.

Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

'ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων 

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6/4 συγκέντρωση συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται ενάντια στα χαράτσια στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ επί της οδ. Χαλκοκονδύλη και μετά πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών. Συμμετείχαν από τις περιοχές Αγ. Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αμπελοκήπων, 6ου διαμερίσματος Αθήνας, Βάρης-Βούλας, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γκύζη, Ζωγράφου, Ίλιου, Κηφισιάς, Κορυδαλλού, Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, Ν. Σμύρνης, Πατησίων, Πευκακίων-Περισσού, Ωρωπού.

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ


 ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΥΛΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΕΦΑΝΙ, ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ..

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6/4/2012

Οι μισθοί, οι συντάξεις, η ασφάλιση, το δικαίωμα στη δουλειά  συνθλίβονται και το όποιο εισόδημα υπάρχει ταυτόχρονα λεηλατείται μέσω της εντεινόμενης φοροληστείας οδηγώντας μεγάλα κομμάτια του λαού στη φτώχεια και στην απόγνωση.  Τα «έκτακτα» χαράτσια πληθαίνουν και  μονιμοποιούνται. Το λεγόμενο Έκτακτο Ειδικό Τέλος ακινήτων (κοινώς χαράτσι της ΔΕΗ) γίνεται σταθερό, σε περισσότερες δόσεις για το 2012 και μετά θα αυξηθεί μέσω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών, ίσως με άλλο τρόπο πληρωμής.  

Ο λαός δεν μπορεί και δε θέλει να σηκώσει άλλα βάρη. Ήδη το κίνημα άρνησης πληρωμής του χαρατσιού έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, παρά το εκφοβισμό με τις απειλές διακοπής ρεύματος. Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν υπακούουν ή και δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι. Διογκώνεται η οργή.   Το ΣτΕ μαθαίνουμε θα δημοσιεύσει απόφαση, που κρίνει παράνομη τη διακοπή λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού, αλλά νόμιμο το χαράτσι. Είναι ένα πρώτο αποτέλεσμα του αγώνα μας, αλλά δεν μας αρκεί.   

Όλες οι συλλογικότητες που αγωνιζόμαστε  για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης, αντιλαϊκής πολιτικής, που προωθούν η κυβέρνηση, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και όλο το καθεστώς σε όφελος των «δανειστών», των τραπεζών και των κερδών του κεφαλαίου,  δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να καταργηθεί το χαράτσι της ΔΕΗ και για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Απαιτούμε άμεσα από το Υπουργείο Οικονομικών:

 1. Να καταργήσει το χαράτσι ακινήτων και να μην το επαναφέρει με άλλη μορφή.

 2. Αποσύνδεση οποιουδήποτε φόρου ακινήτων από τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας.

 3. Απόσυρση της διάταξης για διακοπή παροχής στην περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού.

 4. Να μη μεταφερθεί κανένα ποσό, που έχει εισπραχθεί για την εξόφληση λογαριασμού ρεύματος, στο ανείσπρακτο χαράτσι. Θεωρούμε την παραπάνω ενέργεια παράνομη και καταχρηστική σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αφού σημαίνει υπεξαίρεση χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για άλλο σκοπό.

 5. Να σταματήσουν οι απειλές για κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, ακινήτων σε περίπτωση μη πληρωμής του χαρατσιού. 

ΘΑ ΣΑΣ ΛΕΓΑΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ, ΣΑΣ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ: ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ

6/4/2012

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΑΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΗ κ. ΖΕΡΒΟ


ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6/4/2012
Απαιτούμε άμεσα από τη Διοίκηση της ΔΕΗ:

1. να σταματήσουν-αποσυρθούν οι απειλές διακοπών για τη μη πληρωμή του λογ/σμού,
2. διευκόλυνση στην πληρωμή των λογαριασμών χωρίς το χαράτσι,
3. την αποχωρισμό των ποσών του χαρατσιού στο λογ/σμό,
4. το σταμάτημα των διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος σε παροχές που έχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή του ρεύματος,
5. την εξυπηρέτηση των πελατών με δυνατότητες διακανονισμού για την πληρωμή του ρεύματος,

6. την άρση της υποχρεωτικότητας εξόφλησης του χαρατσιού για αλλαγή του ονόματος χρήστη στην παροχή, ή για την εγγραφή νέων πελατών προερχόμενων από τους παρόχους που έκλεισαν.
7. να μην μεταφερθεί κανένα ποσό που έχει εισπραχθεί για την εξόφληση του λογαριασμού στο ανείσπρακτο χαράτσι. Θεωρούμε τη μεταφορά, σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί, παράνομη και καταχρηστική αφού σημαίνει υπεξαίρεση χρημάτων που έχουν εισπραχθεί για άλλο σκοπό.

Παρακάτω διαβάστε όλο το ψήφισμα.

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 6/4/2012

Πορεία από τη ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη προς το Υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα


Μετά το Υπουργείο Οικονομικών η πορεία κατευθύνθηκε στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο συναγωνιστής Δ. Χριστούλας, κράτησε ενός λεπτού σιγή, κατέθεσε λουλούδια και βροντοφώναξε "Ένας στο χώμα, χιλιάδες στον αγώνα"